Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرتضی مهردادفر (کارشناس امور دام) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص حذف دام زنده در کشور به خاطر حفظ مراتع اظهار کرد: معدوم‌سازی دام کار درستی نیست لذا باید شیوه پرورش و تبدیل به گوشت و شیر تغییر کند. دام‌های بومی ما کم‌ظرفیت هستند و دام‌های اصیلی که به کشور وارد شدند، اساس کار دامپروری صنعتی را به وجود آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاضر شاهد آن هستیم که اگریک دام بومی در سال 3 تن شیر به شما بدهد یک دام اصیل حداقل 8 تن شیر می‌دهد که 2/5 برابر یک دام بومی است. البته گاوهایی هم هستند که حدود 16 تن شیر دهی دارند.

مهردادفر در ادامه تصریح کرد: این مسئله در خصوص گوشت هم وجود دارد. ما کشوری هستیم که کنستانتره را از خارج وارد می‌کنیم که می‌تواند رقیبی برای مرتع باشد تا مرتع کمتر خسته شود. همزمان با این مسئله واردات گوساله‌های شاروله توسط شرکت‌های خصوصی است که در مقابل گوساله نر ایرانی که حدود 700 تا 750 گرم افزایش وزن دارد حدود 1500 گرم افزایش وزن دارند. انواع دیگر گوساله‌های وارداتی هم از گوساله بومی افزایش وزن بیشتر و گوشت‌دهی بیشتری دارند. به همین نسبت میزان خوراکی که این دام‌های وارداتی مصرف می‌کنند تا به افزایش وزن برسند بسیار کمتر از دام بومی است و مارا ناگزیر به سمت صنعت دامپروری می‌برد.

این کارشناس تصریح کرد: ما هم گوشت و هم دام زنده را وارد می‌کنیم و خود ما به واردات دام نیازمندیم. صادرات دام زنده و بومی کشور به خاطر حفظ مراتع کار نادرست و غیرکارشناسی است. کم شدن جمعیت دامی به ضرر کشور است. می‌توان با کنستانتره فشار را از مراتع برداشت اما صادرات دام زنده راه‌حل مناسبی نیست.

وی افزود: گوسفند ایرانی یکی از خوش خوراک‌ترین گوشت‌های دنیا را دارد و با گوسفندان مرینوس قابل مقایسه نیست. ما باید ذائقه مردم را هم درنظر بگیریم و گوسفندان را در پرواربندی‌های صنعتی برای مصرف داخلی آماده کنیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: خوراک شیر گوشت گوشت قرمز گفتگو با ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۳۶۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند، گفت: روابط دوستانه، ‌عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد مخبر ظهر امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در دیدار با «سلمان الغریری» وزیر تجارت عراق، با بیان اینکه توفیقات دولت و ملت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است اظهار کرد: امید است روز به روز شاهد افزایش توفیقات و رفاه مردم دو کشور باشیم.

وی همچنین لازمه توسعه مناسبات اقتصادی ایران و عراق را تسهیل همکاری بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: بخش خصوصی ایران به‌دلیل روابط صمیمانه دو کشور و همچنین وجود عتبات عالیات، انگیزه بالایی برای فعالیت در عراق دارند که لازم است کمیسیون همکاری‌های مشترک، موانع پیش روی توسعه مراودات تجاری فی مابین را شناسایی و نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند، تصریح کرد: روابط دوستانه، عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از وعده صادق و پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر قدس به‌عنوان یک نقطه تاریخی یاد کرد و اظهار کرد: امروز هیمنه آمریکا و اسرائیل با ایستادگی محور مقاومت کاملاً در هم شکسته و علی رغم اینکه آن‌ها تمامی امکانات خود را بسیج کرده‌اند نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند به همین دلیل به کشتار زنان و کودکان در غزه روی آوردند.

سلمان الغریری وزیر تجارت عراق نیز در این دیدار ایران را سرزمین تاریخ، تمدن و اندیشه توصیف کرد و گفت: بغداد به‌دنبال تقویت جدی در مناسبات تجاری با تهران است و این موضوعی است که نخست وزیر عراق نیز آن را به عنوان یک اولویت دنبال می‌کند.

وی با اشاره به وجود کالاها و محصولات ایرانی در عراق افزود: عراق بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است و ما همواره خواهان تقویت واردات محصولات ایرانی به عراق هستیم.

وزیر تجارت عراق از ایران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری خود یاد کرد و عنوان کرد: به‌عنوان وزیر تجارت عراق و رئیس طرف عراقی کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور آمادگی دارم موانع و مشکلات پیش روی تجار ایرانی را برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق مرتفع کنم.

کد خبر 751184

دیگر خبرها

  • مگافارم دام سبک؛ پروژه تحولی استان یزد برای خودکفایی در تولید گوشت قرمز
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی درباره مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • آخرین قیمت گوشت و دام زنده اعلام شد
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • نوسان قیمتی گوشت قرمز از ۴۵۰ تا ۸۸۰ هزار تومان
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول